Wat een ervaring!

March 6, 2018

Wauw! wat een dag! 4 maart 2018. De boeklancering levensecht keer 4 is een feit. Wat een ervaring! Nu twee dagen later besef ik nog steeds niet helemaal wat er is gebeurd. Way out of my comfort-zone! Samen met drie geweldige vrouwen lanceerden wij onze eigen geschreven boeken op een prachtige locatie in Soest, georganiseerd door Brenda van Es.

 

Het begon voor mij allemaal vorig jaar in februari, toen ik het eerste boek van Brenda kocht: 'Zo doe je dat, je levensverhaal schrijven'. Al heel lang liep ik met het idee rond mijn levensverhaal op te schrijven, als inspiratie voor anderen. En nu was het moment daar om mijn idee tastbare vorm te geven. Vele verhalen had ik reeds geschreven, dagboeken vol. Blogs en schriftjes lagen hier en daar, maar nergens zat er een verhaallijn in. Een en al chaos. Dus besloot ik in mei 2017 met het gekozen boek op vakantie te gaan naar Spanje, met als doel structuur te vinden. Met een groep gelijkgestemden ging ik op weg, niet wetende wat me te wachten stond. Het was een intense reis, terug in de tijd, met vele bijzondere opdrachten. Zoals deze bijvoorbeeld.

 

Het levenspad 17-05-2017

 

Mijn voeten raakte de grond al niet meer toen ik mocht beginnen aan mijn levenspad. Ik voelde mij als een adelaar, die boven een breed uitgestrekt onstuimig berggebied, zichzelf, op zijn eigen vleugels, liet meevoeren door de wind. De jaren voeren aan mij voorbij. Ik genoot van het pad, maar plots, zo uit het niets, gleed een hogesnelheidstrein, al denderend over het landschap, een tunnel in. Alles werd donker. Het voelde alsof ik werd meegezogen in een diep moeras en mijn voeten bleven steken in de modder. Maar ik liep door. Het pad golfde in de zon, die als een heet vuur op mijn huid brandde, toen ik links van mij een brug zag. Eindelijk een beetje verkoeling op deze schaduwrijke plek, met een brug die mij begeleidde naar de overkant. In het midden bleef ik een moment staan en staarde naar het helder stromende water. Ik voelde me weer als een veertje, dwarrelend van links naar rechts, rustig neerdalend, tot mijn voeten de grond opnieuw raakte. Ik genoot van het moment. Nog een paar stappen en mijn levenspad was gelopen. De jaren die daarop volgden zijn nog niet ingevuld. Een nieuw hoofdstuk in mijn boek, dat nog niet is geschreven. Een hoofdstuk, waar ik zelf invulling aan mag geven. Ik alleen. Ik werd er blij van. En ineens was ik aangekomen in een dorpje, ergens in de bergen van Spanje, in de buurt van Granada.

 

Eenmaal thuis ging mijn verhaal meer en meer leven. Ik kon het niet meer loslaten en het boek moest en zou er dit jaar komen. Toen Brenda in augustus voorstelde samen met haar een stip op de horizon te plaatsen, bedacht ik me geen moment en stapte in de achtbaan die daar naar toe leidde. Samen met nog twee vrouwen die ik tot dan toe niet kende, was ik ineens intensief verbonden via een groeps-app. Waar het onschuldig begon met wat foto's over en weer van laptops en tekst, die beeldend maakte dat we gelijktijdig aan het schrijven waren, volgende al snel, het elkaar op de hoogte houden van onze schrijf-euforie en schrijf-dips. Met z'n vieren dapper en moedig onderweg, uitkijkend naar deze dag. Zweten, zwoegen, huilen, lachen. Alle emoties kwamen stuk voor stuk voorbij. Want ik zal je zeggen, het schrijven van een boek is als het beklimmen van de Mount Everest! En wat was het fijn om dan af en toe wat houvast te hebben zo hier en daar. Ankers en touwen. Vooral op de zwakke momenten, als je wil opgeven en je je hoofdschuddend afvraagt waar je mee bezig bent. Wat was het fantastisch om zo samen te delen en elkaars proces te volgen. En wat hebben we genoten van de zonnige euforische ontknoping op 4 maart. Alles klopte. Zonder deze verbinding had ik mijn droom nooit waar gemaakt. Nu trots op ons alle vier! 

 

 

Heb je interesse in mijn boek Ware Vrijheid, stuur mij dan een e-mail.

Please reload

Uitgelichte berichten

Wat een ervaring!

March 6, 2018

1/6
Please reload

Recente berichten

July 19, 2019

March 6, 2018

January 3, 2018

December 30, 2017

November 22, 2017

November 7, 2017

October 12, 2017

August 8, 2017

July 24, 2017

June 9, 2017

Please reload

Archief