Ontwikkel je visie

November 7, 2017

Het was weer een aparte workshop soulcollage, die ochtend. Een beetje in de war van alle beelden die voorbij kwamen, liep ik richting de deur om naar huis te gaan. In het gangpad kwam een van de workshopbegeleidsters mij tegemoet met een stapel plaatjes in haar handen. Nog voor ik haar gedag kon zeggen dwarrelde er een blaadje vanaf haar handen naar beneden. Ik volgde het met mijn ogen en kreeg een warm gevoel. Het blaadje viel op de grond en een prachtige afbeelding van een vrouw met een kind in groene stof omhuld ving mijn oog. ‘Goh wat een mooi plaatje’ zei ik terwijl ik me bukte om het op te rapen.

 

De verschillende kleuren groen en het beeld van moeder en kind vulde mijn lijf met warmte en licht. ‘Wil je het meenemen’ vroeg ze.  Zeker wilde ik dat want het voelde als een teken en het stemde me blij. ‘Ja graag, dank je wel’

Ik stopte het plaatje bij de anderen in mijn map en dacht nog even aan de regenboog en het noorderlicht. Twee plaatjes die mij ook hadden gevangen maar niet paste op een kaart in de rest van het geheel deze ochtend.Een nogal kleurrijk geheel van voornamelijk oranje geel en paars hadden het vandaag gewonnen. Daardoor was ik nog meer in niemandsland geraakt dan ik al was. Verbaasd over alles wat zich zojuist had afgespeeld liep ik door de straten van Roermond richting mijn auto, die ergens op een verlaten parkeerplaats stond, net even buiten de stad. ‘Ontwikkel je visie’ was de zin die maar door mijn hoofd bleef spoken. De zin die hoorde bij de kleurenkaart die ik uit de stapel had gehaald tijdens de ochtendsessie. Ik deed mijn best om uit mijn hoofd te blijven, want meteen kwamen er weer honderden vragen bovendrijven over het hoe, wat en waarom. Ik liet het los. 

 

Afgelopen vrijdag schreef ik een brief aan de maan waarin ik vroeg om richting, om wegwijzers en het leek erop alsof de ene na de andere aanwijzing binnen stroomde.

 

De volgende dag wilde ik graag een kaartlegging doen met mijn zelfgecreëerde kaarten het afgelopen jaar om meer duidelijkheid te krijgen over mijn visie en ik schreef intuïtief vier vragen op.

1 waar is mijn visie op gebaseerd.

2 waar sta ik nu.

3 waar wil ik heen.

4 wat heb ik daarvoor nodig

 

En de antwoorden kwamen via mijn eigen kaarten. Antwoorden vanuit mijn Ziel gegeven. Het was een bevestiging van wat ik al aanvoelde maar nog niet wilde zien. De antwoorden gaan voornamelijk over focus, over eigenliefde, alles achter me laten, volharden en schaamteloosheid. Over doorzetten en afronden. Ja het is me duidelijk, ook wat er voor nodig is om verder te komen. Dat je mensen achter je moet laten omdat het niet meer past bij wie je bent, nu je leeft vanuit je diepste zijn, los van geprogrammeerde reacties en denken. Los van al het drama uit het verleden.

 

Niet voor niets komt er een stilte retraite aan dit weekend. Ik mag weer naar binnen keren om te voelen wat de volgende stap zal zijn die ik ga zetten. Want mijn boek, mijn levensverhaal, het verhaal over de afgelopen 46 jaar van mijn leven is af. Het verhaal is geschreven en het is tijd om die geschreven versie los te laten. Er mag iets anders voor in de plaats komen. Een nieuw verhaal, een nieuw begin, een andere visie op het geheel.

 

 

Nadat ik mijn reading met de vier kaarten had beschreven pakte ik mijn map en sorteerde de inmiddels verzamelde plaatjes van het afgelopen jaar. Deed weg wat niet meer paste en ordende de rest. De afbeelding van moeder en kind bleef in mijn handen liggen ik keek ernaar. Zonder verder na te denken begon ik te knippen, rondom de stof, moeder en kind. Ik zag hoe blij ze waren met elkaar, de hereniging in een feestelijk gewaad. De onbevangenheid en vrolijkheid spatte er vanaf. Ik werd er blij van. Het kwam totaal tot leven in mezelf. Ik pakte het plaatje van de regenboog en het noorderlicht en uit het niets viel alles in elkaar tot één geheel. Een nieuwe kaart was geboren vanuit de energie van deze elfde volle maan en clanmoeder: de fiere vrouw. Wauw.... Ik was er stil van. Het voelde magisch...alsof alles zo moest zijn. Al weken voel ik dat ik naar het noorderlicht mag, het avontuur in. Al heb ik niets met kou. Nu weet ik, de reis gaat komen. De regenboog symboliseert twee van mijn dierbaren die zijn overgegaan. Ze geven me warmte, kracht en steun. Meer bevestiging heb ik niet nodig. Dit is een bijzondere kaart. Een kaart zonder schaduwkanten, puur en liefdevol, gecreëerd door het Universum. Met de maan die mijn richting geeft, en wegwijzers naar de volgende cyclus. Omringt en vervuld met haar betoverend licht, stralend in de donkere nacht. 

 

Zo werkt het dus, soul-collage en je levensverhaal schrijven. Ik voel hoe het doorwerkt en vorm krijgt. Mijn Ziel vertelt en ik luister. 

 

Please reload

Uitgelichte berichten

Wat een ervaring!

March 6, 2018

1/6
Please reload

Recente berichten

July 19, 2019

March 6, 2018

January 3, 2018

December 30, 2017

November 22, 2017

November 7, 2017

October 12, 2017

August 8, 2017

July 24, 2017

June 9, 2017

Please reload

Archief