Energetische koorden

August 8, 2017

Tijdens mijn ochtendwandeling, overdacht ik de afgelopen periode. Het is heerlijk buiten te zijn, in de natuur, alleen met mezelf. Het maakt me heel en zet me terug in het hier en nu. Sinds ik begonnen ben met het  schrijven van mijn levensverhaal is er een soort van innerlijk proces opgestart. Nooit gedacht dat het zo zou werken. Het voelt alsof het uitzuivert tot op cel niveau. Het is alsof mijn Ziel me meeneemt aan de hand en me leidt door de 7 chakra's heen. Sommige delen gaan snel. Op andere momenten moet ik een hele serie van 13 afleveringen op Netflix kijken om tot de kern door te dringen. Dat gebeurde vorige week. 13 reasons why. Ik kon er niet los van komen. Later wist ik waarom. Dit was nodig om weer een stap verder te komen met mijn boek. Een soort van research en tegelijkertijd enorm helend. Zo kwam ik er achter hoe het voelt om nog verstrengelt te zitten in een energieveld dat niet meer dient. Verstrikt te raken in energetische koorden die me ervan weerhouden te zijn wie ik ben. Het was nodig om te voelen. Ik durfde er nog niet eerder zo dichtbij te komen. Nu ging het vanzelf.

 

Alles begint langzaam te verschuiven. Het is wennen, want hoe makkelijk stappen we terug in onze oude vertrouwde patronen. Maar tegelijkertijd kom ik dichter en dichter bij het gevoel van Ware vrijheid. De titel van mijn boek.

 

Tijdens mijn wandeling vond ik een gebroken steen. Een helft lag met de binnenkant naar boven. Een schitterend witte oppervlakte vond mijn oog. Een pure zuivere onaangetaste binnenkant van een steen liet zich zien. Ernaast lag het andere deel, met de buitenkant naar boven. Ruw en verweerd. Het voelde als een teken. Het was symbolisch. Dagen lang voelde ik mij gebroken, wandelend door mijn jeugdjaren. Compleet met woorden en beelden bijgevoegd door de serie waar ik in terecht was gekomen. Ik was alleen en voelde opnieuw de diepe eenzaamheid. Als stilstaand water, verborgen in een grot, waar geen uitweg meer is om verder de rivier in te stromen. Deze steen vertelde precies dat verhaal, dus heb ik hem opgeraapt. Er kwam een diep besef in me op. Het was tijd om mij nu echt los te koppelen van deze koorden. De oude energie. Kijkend naar de stenen bevrijd ik mij als vanzelf van de energieën die niet van mij zijn. Knip ik alle energetische banden in gedachten door. De koorden waarmee ik vast zat aan mensen die mij diep gekwetst hebben. Die ik zo nu en dan bezit van mij liet nemen, onbewust, als ik mezelf niet goed genoeg in bescherming nam. Het was klaar. Genoeg. We zijn immers niet ons verleden. Voorbij de maskers en het ego, zijn we licht en liefde. Heel en compleet.

 

Ik voelde me lichter en lichter. Tijdens het wandelen bestudeerde ik de twee stukken steen die ik zojuist had opgeraapt. De binnenkant was zo mooi en puur. Een warme gloed ging er door me heen. Op dat moment zag ik het. De binnenkant van deze stenen gaven mij nog een symbool. Een bijzonder teken, dat ik niet had voorzien. Ineens zag ik in deze stukken steen, twee prachtige witte engelenvleugels. Mijn hart ging open. Bevrijd van negativiteit, heel en compleet. Zo werkt het dus. Helen kan niemand anders voor jou doen. Helen doe je zelf, door te focussen, door de pijn heen te gaan, toe te laten, om vervolgens voor goed los te laten. Doodgaan en weer opnieuw geboren worden.

 

 

Please reload

Uitgelichte berichten

Wat een ervaring!

March 6, 2018

1/6
Please reload

Recente berichten

July 19, 2019

March 6, 2018

January 3, 2018

December 30, 2017

November 22, 2017

November 7, 2017

October 12, 2017

August 8, 2017

July 24, 2017

June 9, 2017

Please reload

Archief