Daar ben je dan

July 24, 2017

Het was een kwestie van tijd. Eindelijk laat je jezelf zien, durf je naar voren te stappen. Eindelijk ben je er, aanwezig, zichtbaar, vrij. De eerste kaart van deze zevende clanmoeder was de aanloop, de opening. Zij die alles liefheeft. Natuurlijk is hele serie soul-collagekaarten een aanloop en stimulans, om jou hier nu eindelijk naar voren te laten komen. Ik was er niet bewust mee bezig, maar voelde wel dat er een verandering op gang was en dat de verandering niet lang meer op zichzelf zou laten wachten.

 

Je kwam eerst, door je trots heen, met een schreeuw, recht naar boven, naar de hemel. Je zag het groene licht, het licht van verwondering, maar ook van angst. Angst voor liefde. Je zag de maan, de vlinder, de bergen in de verte. Het was een kwestie van tijd. Je schreeuw werd gehoord, het kaarsje brandde, zodat jij je weg kon vinden, naar hier.

 

Daar ben je dan. Degene die perfect is, dwars door alles heen ziet. Degene die bij me komt in mijn dromen, om me te laten zien en te laten voelen wat er mag veranderen. Je houdt van regels, strakke schema’s, rust en regelmaat. Jij bent degene die in het gareel staat, alles doet zoals het hoort, geen fouten maakt. Degene die heel goed weet te verbloemen wat er diep van binnen speelt, je walst namelijk over al mijn gevoelens heen. Degene die duister is, wazig, onscherp, in de sluier aanwezig is en steeds weer alles vernietigd. Onzichtbaar, maar voelbaar aanwezig. Degene die koste wat kost mijn hart op slot zet en mijn keel dichtknijpt. Degene die me beschermt om maar niet gekwetst te worden.

 

Je boodschap is, dat ik moet stoppen mezelf belachelijk te maken. Je wil me laten voelen dat ik niet vrij ben, opgesloten zit, gevangen. Dat ik me niet de illusie moet maken dat ware vrijheid echt bestaat. Maak alles maar mooier dan het is, doe lekker mee met de schone schijn. Dan geef ik je ziekte, pijn, verslaving, sarcasme. Ik zorg voor vernietiging. Dat is wat je steeds blijft herhalen. Ik hoor je, ook jij mag er zijn.

 

Daar ben je dan, mijn schaduwkant. Ja ik weet, je hebt een doel. Je wil dat ik sterf en opnieuw geboren word. Dat ik mezelf een tweede kans gun. Dat ik stop met mezelf te verloochenen, te haten, te pijnigen. 

Je weet dat mijn kracht is, boven mezelf uit te stijgen, standvastig te zijn, oer-vertrouwen hebben, in actie komen, schijt hebben aan alles en iedereen. En daarom hou jij me steeds tegen.

Het is tijd uit het perfectionisme te stappen, de rigiditeit los te laten, wakker te worden. Ik heb lang genoeg geslapen. Wees niet zo koppig. Dwarsliggen dient me niet meer. De inzichten komen vanzelf binnen, ongevraagd.

 

Schaduwzijden. Ze bestaan in ons allemaal en mogen erkend worden, gezien worden, naar voren gehaald. Zodat ook zij een plek krijgen, aan het woord mogen en de boodschap duidelijk kunnen maken. Geef tijd en ruimte aan je duistere kant, want wegduwen maakt het alleen maar groter. Erken je schaduwzijden en je zal groeien naar het licht. 

 

 

Daar ben je dan. Ik durfde je eerst niet in je ogen te kijken. Ik werd er misselijk en onpasselijk van. Maar nu ik je echt heb gezien, weet ik dat je mij komt helpen. Om mezelf te vinden, om mezelf te bevrijden van wat eens was. Me te bevrijden van hoe het zou moeten zijn. Mij te doen beseffen dat het leven zoete vruchten in zich draagt, dat er meer dan genoeg is voor iedereen. Dat ware liefde echt bestaat en elke lege fles weer opnieuw gevuld kan worden, steeds weer. Want er bestaat geen schaarste. Dat is niet meer dan een concept in onze gedachten. Weet dat alles een keerzijde heeft en dat het donker niet zonder het licht kan bestaan. Dat diepte nodig is om te weten wat hoogte is. Daar ben je dan, bijzondere ziel, eindelijk laat ik je toe. Je mag er zijn, vooral ook met je schaduwkanten. Samen op weg naar het licht, op weg naar ware vrijheid.

 

 

Please reload

Uitgelichte berichten

Wat een ervaring!

March 6, 2018

1/6
Please reload

Recente berichten

July 19, 2019

March 6, 2018

January 3, 2018

December 30, 2017

November 22, 2017

November 7, 2017

October 12, 2017

August 8, 2017

July 24, 2017

June 9, 2017

Please reload

Archief