Verhelderend blauw

June 9, 2017

Blauw heeft vele verschillende tinten, lichtblauw, donkerblauw, kobaltblauw, minstens 50 tinten blauw! Mijn leven had blauw moeten zijn, als de kleur van een jongenskamer. Nee ik ben een meisje, het zesde in de rij. Blauw waren ook de beurse plekken, die ik opliep tijdens mijn jeugd. Vallen en opstaan. Pijn hebben en weer doorgaan en vooral niet opgeven. Blauw was de kleur van mijn eerste uniform bij de Marechaussee. Mijn vader was er trots op, mij zo te zien. Daar word je hard van zei hij altijd. Ze leren je luisteren en in de maat lopen. Zorgen voor de veiligheid van onze koningin, een goede daad.

Na vier jaar veranderde ik van baan, maar bleef in het blauw. Nu bij de politie. Weer in uniform, een lichtblauwe blouse, donkerblauwe broek. De striping op de stoere politiewagens. ‘De blauwe’ noemden mensen ons ook wel. Blauw was ook de kleur van mijn overal, waarin ik de stormbaan moest trotseren. Nagenoeg alles was er blauw. Zo ook het blauwe zwaailicht op het dak van de dienstauto’s. Het licht dat telkens aanging wanneer het spannend was, wanneer er mensen in nood waren. De jongen die zichzelf had gedood met een wapen op de hei, de aanrijding met letsel. De man met het hartinfarct. Die bestemming heb ik nooit bereikt. IJzig blauw-witte sporen op het wegdek, maar niet zichtbaar. Door de gladheid verloor mijn collega de macht over het stuur. Ik zag een boom op mij afkomen. Mijn leven flitste aan mij voorbij. Ik zag de schittering van het blauwe zwaailicht tijdens het over de kop vliegen van ons dienstvoertuig. Opnieuw vlagen van mijn leven door mijn gedachten. Tot het blauw heel donker werd, bijna zwart en ik ineens op mijn kop in de gordel hing. Er zat een blauwe bult op mijn hoofd. Dit was het heftigste blauw dat ik ooit had gezien. En zo gleden er vele blauwe jaren voorbij.

Tot het moment dat het blauw weer helder werd, helder en schitterend babyblauw. Mijn eerste kindje was een gezonde zoon en ik had de mooiste en gelukkigste tijd van mijn leven. Twee jaar daarna een wolk van een dochter, een fonkelende diamant. Ik begaf mij in de zevende hemel tussen de meest magische blauwe wolken. Mijn leven kreeg weer zin.

Van daaruit ging ik verder op onderzoek uit en ik ontdekte dat blauw de kleur was van het keelchakra. Daar zat het op slot, want praten deed ik niet. Nauwelijks. Maar na het vinden van dit verhelderend blauw, ging een hele nieuwe wereld voor mij open. Wie had ooit gedacht, dat door praten en kwetsbaar zijn, je trauma’s konden worden opgelost. Ik niet. Die wereld bracht me in contact met mezelf en het universum. Er was hoop, geloof in het goede. En de blauwe kleur, die eens zo donker leek, werd mijn favoriete helende kleur. Een opening naar vrijheid, lichtheid en magie. Ik vond mijn roeping, een prachtige blauwe code, waarmee ik mijn passie ontdekte. Schrijven.

Een boek als verheldering op de kijk op mijn leven. Een verhelderende kijk op het blauw in al zijn opzichten. Er kwam een gids op mijn pad, in blauw. Kleur van de wijsheid, verworven door de ervaringen door het leven heen. Levenswijsheid, ervaringsdeskundige, van blauw in uniform naar blauw in het hemelrijk. Het blauw dat het hoogste met het laagste verbindt.

Turquoise, de favoriete kleur van mijn moeder, met wie ik mij diep verbonden voel, op zielsniveau, zonder woorden. Blauw werd de kleur van mijn tatoeage, de code Protection, op mijn bovenarm. En zo voel ik mij gedragen door deze prachtige kleur in al haar facetten.

 

Blauw geeft mij rust. Blauw is krachtig, blauw is magisch. Blauw beschermd mij, blauw verdedigd mij. Blauw houdt alle negativiteit buiten. Blauw laat me zien wat ik heb meegemaakt en hoe ik die ervaringen een plaats heb gegeven. Blauw is magisch, verhelderend. Blauw laat mij trouw zijn aan mezelf en mijn eigen waarheid spreken. Blauw heeft mijn leven geheeld in alle opzichten.

 

Oh ja, de Chevrolet van mijn vader vroeger was blauw. Een grote Amerikaanse slee waar ik leuke herinneringen aan heb. Zo ook mijn eigen autootje, waar ik mij nu in voortbeweeg. En blauw is natuurlijk de kleur van de zee, waaraan ik al mijn zorgen mee geef, zodat ik los kan laten wat mij niet meer dient. Verhelderend, meeslepend, dynamisch blauw.

Please reload

Uitgelichte berichten

Wat een ervaring!

March 6, 2018

1/6
Please reload

Recente berichten

July 19, 2019

March 6, 2018

January 3, 2018

December 30, 2017

November 22, 2017

November 7, 2017

October 12, 2017

August 8, 2017

July 24, 2017

June 9, 2017

Please reload

Archief