Mijn taak, mijn missie

April 21, 2017

 

Lang geleden, mijn laatste blog. Maar dat komt omdat ik de focus heb gelegd naar mijn boek. Ik heb er veel zin in en ben geïnspireerd door alles wat juist door deze focus op mijn pad is gekomen. Maar de weg was niet makkelijk, confronterend zelfs en op momenten indrukwekkend. Dat is hoe het gaat. Vanuit de keuzes die jouw ziel maakt komen er situaties op je pad die vaak onverklaarbaar zijn. Ik weet nu, als dit gebeurt, dan zit ik op mijn zielen-pad. Dan ben ik bezig met de taak waarvoor ik hier op aarde gekomen ben.

Mijn weg voor 2017 leek ogenschijnlijk een weg naar het geven van workshops, het uitbreiden van mijn praktijk en veel sessies geven aan heel veel mensen. Ik dacht, dit is de manier om mijn missie, mijn doel, om maar zoveel mogelijk mensen bewust te maken, hoe het is en hoe het voelt te leven in eenheid, gelukkig te zijn met jezelf en de weg die daar naar toe leidt, neer te zetten. Maar al gauw werd het voor mij een innerlijke strijd. Het ging ook om geld. Veel geld vragen voor iets waar je Ziel niet voor kiest is als een baby zonder moeder, een verloren kind. Een kind dat geborgenheid en veiligheid mist. En daar kwam mijn verdriet. Dat is niet wie ik ben en zeker niet wie ik wil zijn. 

 

Dus kwam ik op het punt dat ik nee moest gaan zeggen, tegen iets wat heel veel mensen om mij heen wel ambiëren. Deze grote nee tegen een ander was een enorme ja tegen mezelf. En dat zijn de momenten waarin je mensen ook echt leert kennen. Na de keuze vanuit mijn zielen-missie stroomt het leven weer door me heen. Wat begon met pijn en verdriet voor dat, wat een ander van je verwacht en jij niet kan waarmaken, naar rust en kalmte. En daarbij een enorm vertrouwen op hoe jouw pad zich verder zal ontwikkelen. Sinds mijn focus echt is gebracht naar de kern van mijn taak hier op aarde, mijn missie, gaat alles meer moeiteloos, vanuit een flow, alsof alles zo moet zijn. En dan weet ik, die ‘nee’ tegen de ander was een grote ‘ja’ tegen mezelf.

Geld en mijn missie gaan niet samen en dat klinkt raar misschien, maar zo voelt het voor mij. Daarom heb ik mijn veilige basis in vast inkomen en wil ik dat ook zo behouden. Het is zo'n bevrijding dat ik niet meer hoef na te denken over die keuze, maar dat het gewoon op zijn plek valt na die ene, levens-bepalende beslissing. Nu kan al mijn energie en tijd naar de hoofdzaak en vallen de bijzaken weg. En zo gaat het stromen. Het betekende niet dat mijn leven daarna alleen nog maar uit gelukkige situaties bestond, juist niet. In tegendeel. Ik ben de afgelopen maanden twee dierbare mensen uit mijn leven verloren, mijn moeder en een goede vriend. Ik leer nog beter hoe het voelt om er echt voor mensen te zijn, wat dat bekent voor die ander, maar zeker ook voor mezelf. En dat gevoel en die ervaringen zijn onbetaalbaar. 

 

Een vriendin die ik al jaren ken en ook bezig is met haar boek, schreef mij gisteren: Je speelt eigenlijk een sleutelrol. Mede door jouw inzet kwam de hulpverlening op gang. En dat is waarom ik doe wat ik doe, mijn missie, mijn taak. Diepte-investering. Er zijn, met aandacht voor de mens, vanuit alle kanten belicht, zonder jezelf te verliezen. Een schakel zijn tussen het hoogste en het laagste. Een schakel van onenigheid naar harmonie. Een schakel om de liefde terug naar de aarde te brengen. En natuurlijk weten we dat het één in verbinding staat met het ander, dat wij als mensen elkaar beïnvloeden. Maar beseffen we ook al genoeg hoeveel invloed de ontbrekende schakel heeft... Hoe meer mensen beseffen dat we allen schakels zijn, aaneengesloten om het grote geheel te omvatten, dan is mijn missie geslaagd. Dan is de stap gezet. Een schakel zijn zodat de wereld niet vecht maar een eenheid wordt. Een schakel, een sleutelrol, een ruimdenkend mens. Mijn reden dat ik niet voor een groep sta, maar liefst er middenin. Om energie op gang te brengen, te verplaatsen, om te verbinden. Een wereld waarin iedereen evenveel aandacht mag krijgen. Een netwerk van veiligheid en geborgenheid waar de mensheid zo naar verlangt. 

Please reload

Uitgelichte berichten

Wat een ervaring!

March 6, 2018

1/6
Please reload

Recente berichten

July 19, 2019

March 6, 2018

January 3, 2018

December 30, 2017

November 22, 2017

November 7, 2017

October 12, 2017

August 8, 2017

July 24, 2017

June 9, 2017

Please reload

Archief