De kracht van samen

January 15, 2017

Het jaar 2017 begon voor mij anders dan verwacht. Zoveel gebeurd in 2016, zoveel ontwikkeling en groei in alle opzichten. En ineens merkte ik dat ik niet meer in mijn eigen ritme zat, maar in het ritme van een ander. Alles ging zo snel dat ik mezelf voorbij was gelopen. En dus werden er door het universum allerlei situaties gecreëerd die mij weer dwongen het proces naar binnen te gaan. Waar ik uit kwam was, dat ondanks alle positieve groei, ik mij niet gesteund voelde in waar ik stond en waar ik naar op weg was. Ogenschijnlijk werd dit in eerste instantie veroorzaakt door mensen buiten mij, maar dat is natuurlijk alles behalve waar. Ik kwam opnieuw tot de ontdekking dat ik mijzelf in de steek had gelaten, niet duidelijk genoeg gevraagd had wat ik nodig had en waar ik behoefte aan had. Het ging immers goed dus waarom zou ik vragen om hulp, dat voelde als falen. 

 

Vragen om hulp en aandacht is iets wat niet in mijn systeem zit. Ik heb door de tijd heen geleerd het allemaal alleen te doen, zodat ik kon bewijzen dat ik het allemaal wel aankan, alleen. Mijn overlevingsstrategie. Tegelijkertijd miste ik de steun van de buitenwereld, die mij vooral de hemel in prijzen om wat ik allemaal bereik en wat ik allemaal doe voor anderen, mijn kracht, mijn inlevingsvermogen. Maar de meesten zien niet wat dat voor mij betekent, als ik alleen ben en worstel met mijn dilemma's, zoals nooit goed genoeg zijn. Ik weet inmiddels dat mensen de ander juist geven waar ze zelf het meest naar verlangen.....

 

De verandering vindt plaats, door toe te geven, in al mijn kwetsbaarheid dat ik het niet alleen aan kan. Dat het veel is en overweldigend, alles wat er om mij heen gebeurd, wat ik zie, wat ik voel en wat er van daaruit door mij heen gaat. Alles waar ik aan moet voldoen, het perfect willen doen, dat houdt geen mens vol, dus waarom zou ik mezelf dit opleggen. Ik wil het niet meer alleen doen, ik wil niet meer alleen staan. Het is niet meer nodig en het dient me niet meer...Dat was toen. Nu is alles anders.

 

Juist de verbindingen met anderen helpen mij verder te gaan en op te staan, daar waar ik gevallen ben. Dat is waar we weer in ons eigen ritme terug komen en in onze eigen kracht gaan staan. Van daaruit gaat alles weer stromen. Dan maakt het niet uit of anderen voor je uit lopen of achter blijven. Jou niet zien staan omdat ze met hun eigen dingen bezig zijn of je juist oprapen, daar waar je neer ligt. Daar gaat het niet om. Het gaat er om dat je aan geeft waar jij staat en toegeeft dat je hulp nodig hebt. Dan staan de juiste mensen voor jou op en nemen je bij de hand. Anderen nemen afstand, zodat je leert niet te blijven hangen in het oude. Dan merk je, hoor je en voel je, dat jij niet de enige bent in deze struggle. Dat veel mensen bang zijn om hulp te vragen of toe te geven dat ze het even niet alleen aan kunnen. En dan ineens sta je niet meer alleen. Dan ineens voel je de kracht van samen en weet je diep in je hart dat je nooit ergens alleen voor staat. Dat er altijd hulp is, zolang jij maar duidelijk bent en vooral eerlijk naar jezelf. 

 

Het leven is een cirkel, zonder begin en zonder eind, als één geheel. Jij bent waar je bent, op jouw eigen unieke plek, die niemand anders kan innemen. Mensen lopen tijdelijk naast je, mensen lopen voor je uit of blijven achter. Dat is wat het is. Wat belangrijk is, is waar jij je bevindt. De mensen die achter blijven halen je vanzelf weer in. De mensen die voor je uitlopen wachten op je, op het moment dat zij zich alleen voelen staan. Want niemand in dit leven wil voelen dat ze er alleen voor staan. Iedereen verlangt naar de steun van een ander zo nu en dan. Want alleen komen we er niet. We hebben elkaar nodig!

 

2017 is het jaar van co-creëren. Het jaar van samen staan we sterk. Ieder die bijdraagt met zijn of haar unieke stukje levenswijsheid. The circle is open, but unbroken. Iedereen is vrij te kiezen in welk tempo en altijd komen we elkaar weer tegen. Ik leef mijn natuurlijk ritme, het ritme van de seizoenen en zo loopt ieder zijn eigen unieke pad. Voor jezelf kiezen en elkaar steunen en helpen waar nodig. Dat is de kracht van samen!

 

Please reload

Uitgelichte berichten

Wat een ervaring!

March 6, 2018

1/6
Please reload

Recente berichten

July 19, 2019

March 6, 2018

January 3, 2018

December 30, 2017

November 22, 2017

November 7, 2017

October 12, 2017

August 8, 2017

July 24, 2017

June 9, 2017

Please reload

Archief