Jouw unieke creatie

January 2, 2017

Het nieuwe jaar 2017 is van start gegaan. En wat hebben we veel wensen, goede voornemens, plannen en ideeën. Iedereen zie ik op zoek naar zijn of haar ideaal. We willen er het liefst al zijn nog voor het begonnen is. En dan vergeten we te genieten van de weg die ons leidt naar het doel. Ga eens werkelijk voelen. Hoe ziet jouw ideaal er uit? Wat is er voor nodig om tot daar te komen waar je wil zijn. Alles wat je hebt is nu, dit moment en de voeding die je te geven hebt aan hetgeen jij wil creëren. En geloof me, wat je je ook voorstelt van je eind-doel, het resultaat zal altijd anders zijn. Dat is de magie van het leven!

 

Mijn ideaal heeft vele kanten en het is de kunst er één geheel van te maken. Niet het ene proces stoppen om het andere te kunnen uitvoeren, maar juist alle processen met elkaar verweven, laten samenwerken en samenvloeien. Dat is mijn uitdaging voor 2017. Bruggen slaan tussen vele aspecten van het leven, het hoogste en het laagste en de diversiteit van mezelf. 

 

Het mooie van mijn leven is dat ik meerdere zaadjes heb mogen planten, zaadjes die ik mag voeden met mijn hart en ziel.

Voeding geven zoals aandacht, liefde en dankbaarheid. Waar ik achter kom is dat alles wat snel groeit ook nog steeds liefde en aandacht nodig heeft om zich te blijven ontwikkelen. Het blijft een op en neer gaande golfbeweging. Het zit in ons systeem. Net als het leven zelf, net als mens en dier en de cycli van de seizoenen. Het mannelijke en vrouwelijke, yin en yang, het een kan niet zonder het ander en is steeds weer in beweging. Dus neem je tijd om alles rustig te laten ontkiemen. Het hoeft niet snel. Juist niet. Een proces bepaald zijn eigen tempo. En als welke kracht dan ook het groei-proces probeert te forceren, of dat nu je eigen kracht is of die van buitenaf, forceren zal eens de kracht van vernietiging zijn. Want het leven laat zich niet forceren, de natuur ook niet. En de natuur, dat zijn we zelf. Dus heb geduld. Neem tijd om met aandacht naar binnen te gaan als dat nodig is. En volg de impulsen van je hart. Luister...en koester het moment. Let op de signalen van het universum. Alles komt zoals het komt. Neem je tijd om te voelen en te ervaren hoe het is om geduld te hebben, te wachten, je voor te bereiden op wat komen gaat, groots te dromen en daarvan te genieten. Laat je niet afleiden door een omgeving die verder groeit. Of al daar is waar jij zou willen zijn, want dat is jezelf voorbij lopen op het pad van die ander. Dan stagneert de groei van je eigen gezaaide zaadjes en gaan ze verloren. Met geduld, vertrouwen en liefde zal jouw droom zich ontvouwen op het moment dat deze klaar is zich aan jou te openbaren. Heb vertrouwen en kom op het juiste moment in actie met jouw liefdevolle voeding voor het geheel. Jij weet wanneer het zover is want jij bent de regisseur van jouw leven. Je eigen unieke creatie! 

 

 

 

Please reload

Uitgelichte berichten

Wat een ervaring!

March 6, 2018

1/6
Please reload

Recente berichten

July 19, 2019

March 6, 2018

January 3, 2018

December 30, 2017

November 22, 2017

November 7, 2017

October 12, 2017

August 8, 2017

July 24, 2017

June 9, 2017

Please reload

Archief