Natuurlijk ritme

October 23, 2016

Het vinden van je natuurlijk ritme begint vaak pas op het moment dat je lange tijd over je grenzen heen bent gegaan, of wel over je grenzen hebt laten gaan. Dan ineens geeft je lijf aan dat je gas terug moet nemen. Je bent steeds vaker moe of je wordt ziek. Het lichaam dwingt je als het ware om rustiger aan te doen. Helaas is het op die momenten al te ver gekomen en kost het ook weer langere tijd om je natuurlijke ritme te voelen. Zelf heb ik dat ook mogen ervaren en kreeg ik te horen dat op het moment dat ik dacht in rust te zijn, mijn lijf nog steeds op volle toeren draaide, zonder dat ik dat in de gaten had. Op zo'n moment ben je weg bij je gevoel en word je geleefd, in plaats van dat je leeft.

 

Nu weet ik dat mijn natuurlijke ritme te maken heeft met balans tussen actie en rust. Dat is ons normale ritme van leven, voldoende beweging en voldoende rust. Je hart geeft je natuurlijke ritme aan, maar jij bent diegene die de grenzen mag aangeven en kan voelen waar je gas terug mag nemen en waar je nog een tandje bij mag zetten om te groeien. Je hart past zich aan aan het ritme dat jij aangeeft. Daarbij is het belangrijk dat je rust en actie met elkaar combineert. Echter de combinatie ontbreekt vaak. Ofwel we bewegen te weinig, of wel we bewegen te veel. Dat komt omdat we meestal al vaak voorbij een grens zijn gegaan en dat we niet meer bewust stil staan bij wat we doen. Om weer terug te komen bij je gevoel is het belangrijk dat je je lichaam prikkelt. Maar wat is hierin de juiste balans voor jou.

Zo ben ik zelf vanmorgen weer gaan hardlopen en mijn valkuil is dat ik vaak te hard van start ga. Dan ben ik zo enthousiast dat ik vergeet dat ik het ook langere tijd moet volhouden wil ik resultaat behalen. Dus wat er gebeurt is dat ik halverwege langzamer aan moet doen om de 5 kilometer vol te houden. Ik weet dit allang maar de snelle start zit in mijn systeem. Dus mijn uitdaging is juist gas terug te nemen om de balans te houden. En zo heeft ieder van ons een eigen geprogrammeerd ritme. En de uitdaging is om het geprogrammeerde ritme te vervangen voor je natuurlijke ritme. De juiste balans te vinden tussen actie en rust. De yin-kracht gelijk aan de yang-kracht, zodat er een mooi geheel ontstaat in jezelf. Om je natuurlijk ritme te vinden is het belangrijk te voelen en je bewust worden van wat jij automatisch vanuit programma's doet.

 

Ik nodig je uit samen met mij je natuurlijk ritme te vinden. Dat betekent dat we samen de natuur in gaan en voelen vanuit beweging en in gesprek wat jouw grenzen zijn en op welke manier jij die wel of juist niet aangeeft. Ik daag je daarin uit werkelijk te voelen. Over grenzen gaan, of laten gaan, roept vaak verdriet of boosheid op. Het uiten hiervan is belangrijk om de balans terug te vinden. Na een half uur natuur gaan we naar de rustfase. Vervolgens krijg je een energetische behandeling waarbij je niets anders hoeft dan alleen maar te liggen en te ontspannen. Als vanzelf ga je voelen waar de spanning in je lijf zit. De energetische behandeling brengt je van spanning naar ontspanning. Zo zal je je meer bewust worden van je geprogrammeerde ritme en je natuurlijke ritme, waarna je vervolgens keuzes gaat maken meer afgestemd op je gevoel. Wil jij deze uitdaging aan gaan neem dan contact op via e-mail voor het maken van een afspraak. Ik kijk er naar uit!

 

 

Please reload

Uitgelichte berichten

Wat een ervaring!

March 6, 2018

1/6
Please reload

Recente berichten

July 19, 2019

March 6, 2018

January 3, 2018

December 30, 2017

November 22, 2017

November 7, 2017

October 12, 2017

August 8, 2017

July 24, 2017

June 9, 2017

Please reload

Archief