Transformatie DNA

September 3, 2016

Op weg naar de nieuwe tijd voel ik mij geroepen om een uitleg te geven over de werking van de codes en aktivaties van Janosh Art. Een uitleg die mijn eigen waarheid inhoud, ontdekt door eigen beleving en eigen ervaring. Het hoeft dus niet jouw waarheid te zijn. Transformeren kun je tegenwoordig op vele manieren. En ieder zoekt een weg die het beste bij hem of haar persoonlijk past. Dat is ook het mooie van het leven. Je hebt een eigen wil en een eigen keus. Je hebt de vrijheid om te kiezen. 

 

Door levenservaring en opleiding heb ik geleerd hoe het menselijk brein werkt, heb ik geleerd dat mensen gedrag kunnen veranderen. Ik heb mijn eigen gedrag door te tijd heen kunnen veranderen en ik heb gezien dat mensen tot veel in staat zijn. Alles en iedereen wordt beïnvloed door energie. Energie die zich vast kan zetten in je lichaam vanuit bepaalde programma’s die je hebt meegekregen. Energie die je ook weer kunt laten stromen door te werken aan deze programma’s. En daar zijn vele manieren voor, vele therapieën. Wat ik weet uit ervaring is dat het met name gaat om de samenhang tussen gedachten, gevoelens, emoties, actie/reactie. Elke keer is de reactie die je laat zien gekoppeld aan ervaringen uit het verleden. Je hebt bepaalde gedachten over een situatie, daar hoort een gevoel bij en hieruit komt een emotie en actie voort. Het ligt zo opgeslagen in je DNA. Het is wetenschappelijk bewezen dat kinderen die opgroeien in een gezin met huiselijk geweld anders omgaan met gevoelens en emoties. Dat ze vatbaarder zijn voor herhalende patronen en psychisch leed. Dit komt omdat gevoel en emoties via spiegelneuronen gelinkt zijn aan negatieve ervaringen uit het verleden. Als bijvoorbeeld iemand met stemverheffing praat, kan dat voor een persoon met dergelijke negatieve ervaringen meteen als als dreigend overkomen, terwijl het misschien helemaal niet zo bedoeld is. De alertheid voor de dreiging zit dan in je systeem, in je cellen, in je dna opgeslagen. De spiegelneuronen zitten in het voorste gedeelte van je hersenen en zorgen ervoor dat mensen elkaars gedrag imiteren. Kinderen doen wat hun ouders doen, zonder nadenken. En zo worden gevoelens, emoties, patronen overgedragen van generatie op generatie.

Wanneer je echter openstaat voor bewustwording en open staat voor verandering is je lichaam samen met je geest in staat om gedragpatronen te veranderen. Om anders te reageren dan je gewent bent te doen. Te leren reageren vanuit een hogere bewustzijnslaag. Te gaan vertrouwen op het oergevoel. Het gevoel dat er is op het moment dat je geboren wordt, puur zuiver, zonder programma’s zonder oordelen. Het gevoel dat we in essentie zijn, Liefde.

 

Ook is het zo dat de hersenen steeds weer opnieuw nieuwe verbindingen maken en ook oude verbindingen kunnen loskoppelen. Zo heb ik in mijn eigen leven emdr therapie gevolgd voor een aantal traumatische ervaringen in mijn jeugd en vanuit mijn werk. Verschillende ervaringen waren gelinkt aan een zelfde situatie uit mijn jeugd, van waaruit een bepaald reactie patroon was ontstaan. De emdr heeft ervoor gezorgd dat de emotie werd losgekoppeld van de situatie, waardoor ik op een andere manier het geheel ben gaan zien. Ook het beoefenen van biodanza heeft vele oude koppelingen in mijn hersenen losgemaakt en heeft de nodige nieuwe koppelingen tot stand gebracht, waardoor ik veel meer ben gaan vertrouwen op het leven zelf. Ik heb mijn eigen veiligheid gecreëerd, doordat anderen mij hebben laten voelen wat voor mij belangrijk is en wat niet.  Je veilig voelen in jezelf en goed genoeg zijn zoals je bent is voor velen een levensthema. Gezien en gehoord worden is net zo belangrijk, zo niet het allerbelangrijkste.

 

En zo kwamen de codes en activaties van Janosh op mijn pad. Steeds meer besef ik dat dit nog meer een toevoeging is om tot je puurste zelf te komen. Dat de codes en activaties je dna op een wonderbaarlijke wijze transformeren. Nu vanuit een energetisch bewustzijn. De codes werken op zielsniveau, het onderbewustzijn wordt geactiveerd. Door de muziek en de beelden van de activaties worden nieuwe verbindingen gemaakt in je hersenen. Verbindingen zonder programma’s van opvoeding, geschiedenis en normen en waarden van de maatschappij. Verbindingen die puur en zuiver zijn zoals de mens in wezen is. En de essentie van dit alles is Liefde. Wat is er mooier dan in liefde in het leven staan, verbonden met alles en iedereen om je heen. De energetische therapie van Janosh werkt mijn inziens soortgelijk aan emdr, waarmee ik niet zeg dat het hetzelfde is. Echter mijn ervaring is dat ook bij deze vorm van energetische therapie je emoties worden losgekoppeld van onwaarheden die in jouw systeem geprogrammeerd zijn. Er worden nieuwe verbindingen gemaakt in je hersenen vanuit liefde. Die nieuwe verbindingen zorgen ervoor dat je stevig in jezelf gaat staan. Gaat staan voor wie je bent en gaat staan voor wat voor jou belangrijk is in dit leven. Zonder beïnvloed te worden door de mening van anderen. Zonder last te hebben van de oude negatieve programmeringen. Je wordt teruggebracht in de oorspronkelijke staat van Zijn. En op die unieke manier ontstaat er een eenheid, waarin hoofd hart en ziel van de mensheid op een lijn komen te staan. Gaan samenwerken in plaats van steeds in strijd met elkaar te zijn. Vanuit innerlijke vrijheid leven op je eigen authentieke wijze. Dit is mijn ervaring in het transformatie proces. Transformatie die ieder van ons ondergaat, bewust of onbewust. Ons dna ligt niet vast. Ons dna is aan verandering onderhevig. Verandering de enige zekerheid is in ons leven. Volg je eigen weg en maak je eigen keuzes. Heb lief en vertrouw. Ben bereid te ontvangen wat je toe-valt. Transformatie vindt plaats op vele niveaus, afhankelijk van dat wat jij toelaat in jouw leven. 

 

 

Please reload

Uitgelichte berichten

Wat een ervaring!

March 6, 2018

1/6
Please reload

Recente berichten

July 19, 2019

March 6, 2018

January 3, 2018

December 30, 2017

November 22, 2017

November 7, 2017

October 12, 2017

August 8, 2017

July 24, 2017

June 9, 2017

Please reload

Archief