De kracht van verbinden

August 26, 2016

Vanmorgen was ik erg vroeg wakker en had meteen inspiratie. Het was een belangrijke dag, want een vriendin van mij had een belangrijk gesprek bij de gemeente over een project waarmee zij de jeugd een betere toekomst wil geven. Een heel mooi doel, dat voor mij ook aansluit op mijn passie en roeping: een meer vredige wereld en liefde voor iedereen. In dit geval voor de jeugd die het niet makkelijk heeft, maar wel onze wereld straks draaiende mag houden als wij er niet meer zijn. Daar ligt voor mijn gevoel voor mezelf ook een stuk verantwoordelijkheid. En daarin doe ik wat ik kan en begin ik bij mijn eigen kinderen die helaas met gescheiden ouders moeten opgroeien.

De afgelopen dagen werd ik door mijn eigen kinderen bevestigd in wat ik tot nu toe aan hun heb meegegeven voor de toekomst. Vooral in moeilijke tijden laten zij mij zien, waar ik voor sta in dit leven. Zij laten mij zien wat ik hun heb geleerd. Hoe je in liefde met elkaar omgaat, ook al maakt iemand een keuze die voor de ander enorm pijn doet. En dat iedereen geaccepteerd mag worden in wie hij of zij is, ondanks een reactie die op een bepaald moment misschien niet zo tactvol is. En dan moet ik huilen en lachen tegelijk, maar dan ben ik ooo zo trots en enorm dankbaar voor alle lessen die ik zelf in mijn eigen leven heb mogen ervaren. En vooral trots op mijn kinderen die zonder moeite luisteren naar wat de ander te zeggen heeft, maar vooral ook zonder moeite hun eigen visie hun eigen gevoelens over de situatie uiten. Kwetsbaar durven zijn en tegelijkertijd daardoor zo enorm sterk zijn...En ook al doet het mij ontzettend pijn wat ik veroorzaak soms voor anderen die mij dierbaar zijn door mijn hart te volgen, op dat moment vertrouw ik er juist op dat ieder mens krijgt wat hij of zij aankan en dat dit nodig is om deze wereld bewust te maken van wat het allerbelangrijkste is: je eigen waarheid spreken en daar naar handelen vanuit de liefde voor jezelf.

 

En zo kreeg ik deze ochtend het idee om ‘de kracht van verbinden’ in te zetten voor mijn vriendin en deed ik en oproep in de facebook~groep Roeping om de intentie neer te zetten dat het gesprek bij de gemeente voor haar goed zou uitpakken. Om met elkaar te verbinden op afstand is niet veel nodig. De gedachte aan de persoon of aan de situatie en de intentie om er liefde naar toe te sturen is genoeg om de ander te bereiken. Dat is genoeg om te bereiken wat op dat moment het belangrijkste is voor die situatie. En het werkt! Natuurlijk werkt het, want dit is niet mijn eerste ervaring hiermee, maar wel een hele intense. Want wat heb ik de energie gevoeld op het moment van verbinden…wat een power, wat een warmte en wat een kippenvel. Ik ben vervolgens gaan wandelen in deze prachtige omgeving met de zon op mijn huid en mijn hond naast me. Synchroniciteit op dat moment all over the place. Prachtige wolken in de lucht in de meest bijzondere vormen, van Neptunus tot een kolibrie. Witte vlindertjes om mij heen, een geweldige roofvogel van dichtbij. Allemaal tekens voor mij van het universum dat meewerkt aan wat ik wil bereiken. Het universum dat meewerkt als jij voor jezelf gaat staan in wat je wilt in deze wereld. De mensen die op je pad worden gezet om je droom te verwezenlijken. Het is soms verbazingwekkend. En vandaag was zo’n dag. Onderweg kijk ik op het juiste moment naar de grond en zie ik een witte steen in de vorm van een hart: Liefde op mijn pad, liefde voor de situatie van mijn vriendin waar ik de intentie voor heb neergezet en waar ik op dat moment aan denk. Liefde voor mijn kinderen...Ik maak er een foto van. Some of us see a rock in the dirt, some of us see a sign from te universe. Ja ik zie ook dat als een teken dat liefde alles overwint en bergen kan verzetten. Iets in gang kan zetten om van deze aarde een vredigere plek te maken. Aan het eind van mijn wandeling speelt er een lied vanuit een paardenstal waar ik voorbij loop. The eye in the sky van The alan Parsons project. Een lied dat ik als kind regelmatig beluisterde. De enige tekst die ik hoorde op dat moment in het voorbij lopen was, I am the eye in the sky, looking at you, I can read your mind. En ja, dat klopt. Wat je uitzend met je gedachten krijg je terug. Je gedachten worden je daden. Je daden creëren jouw wereld. Enige tijd later thuis hoor ik het resultaat van het gesprek van mijn vriendin. Ze mag doorgaan waar ze mee bezig is en het project zet zich voort. Geweldig! Het pad blijft open en het verbinden heeft zijn doel bereikt. Wat een mooi resultaat. En alle lof naar mijn vriendin, want zij is diegene die het moet doen in het moment.

 

Niets is zo mooi je gedragen en gesteund te voelen. Alles gaat dan zoveel beter en zoveel makkelijker. En dat is de kracht van verbinden. Samen zijn we sterk en samen zijn we de verandering die we zo graag willen in deze wereld.

Aan het eind van de dag val ik als een blok in slaap op de bank. Enerzijds door het warme weer, anderzijds door alle emotionele ontwikkelingen van de afgelopen week die er ook bij horen als je je hart volgt. Als ik wakker word blijkt het ‘even liggen’ bijna drie uur te zijn geweest. Een moment van verwarring en in gedachten bij het ontwaken denk ik...wat is er eigenlijk allemaal gebeurd de afgelopen weken, waar blijft de tijd. Toen zag ik een filmpje op facebook. Een samenvatting van de sleutels tot jouw roeping. Ook daar weer synchroniciteit. Toen wist ik het weer....Ja ik heb mijn Roeping en mijn passie gevonden door de 40 dagen te volgen en met heel mijn hart en ziel deze dagen mee te doen. En ik verbaas me nog steeds over wat er daardoor op mijn pad is verschenen. Want ook na 40 dagen werkt deze workshop door....En ook al moet mijn omgeving nog wennen aan een aantal veranderingen. Ik ga door want ik verdien het. Ik stop niet omdat ik het waard ben. Dankbaar sluit ik deze dag af. De kracht van verbinden is eeuwigdurend en eindeloos.

Please reload

Uitgelichte berichten

Wat een ervaring!

March 6, 2018

1/6
Please reload

Recente berichten

July 19, 2019

March 6, 2018

January 3, 2018

December 30, 2017

November 22, 2017

November 7, 2017

October 12, 2017

August 8, 2017

July 24, 2017

June 9, 2017

Please reload

Archief