Mijn hart spreekt

August 16, 2016

Mijn hart maakt geen keuzes. Keuzes maak ik. Mijn hart leeft het leven zonder verwachtingen en kijkt met liefde naar zichzelf, naar de ander en alles om zich heen. Mijn hart spreekt, zonder dat het zich ook maar iets afvraagt. Mijn hart spreekt op het moment dat ik het het minst verwacht. Ik heb er namelijk geen invloed op. Het is een impuls die ik niet kan negeren. Een intens gevoel van vrijheid, blijdschap, liefde. Levendigheid in elke cel van mijn lijf, bruisend, schaamteloos en moeiteloos. Een niet te beïnvloeden gedachte die zich blijft herhalen en waar ik enorm blij van word. Iets dat mij raakt, ontroerd, herkenning alsof het nooit anders was. Alsof daar waar ik wil zijn voelt dat het er al is, hier en nu en waarvan ik weet dat het zich gaat vormgeven als ik er aandacht aan geef. Dat is wanneer mijn hart spreekt.

 

Mijn hart spreekt, fluistert, altijd. En het is onmogelijk te negeren, want mijn hart is een volhouder die zich blijft aandienen en een onvergetelijke indruk achterlaat, waar ik niet omheen kan. Met geen mogelijkheid. In dat moment, waarin negeren onmogelijk is, kan ik niet meer anders dan volgen. Want mijn hart is zelfs in staat mijn lijf uit te schakelen. Zo’n duidelijk signaal...gewoon out of the blue knock-out gaan, waarna er geen andere mogelijkheid meer bestaat dan naar mijn hart te blijven luisteren. Behalve sterven terwijl ik nog in leven ben, maar dat is een keuze. En die keuze maak ik. Ik maak de keuze van mijn hart, terwijl mijn hart dit allang geleden heeft gedaan.

 

Mijn hart volgen gaat vanzelf, zonder nadenken, zonder beïnvloed te worden door wat of wie dan ook. Het vraagt zich niet af ‘hoe dan?’ Mijn hart weet, dat wat ik mij wens, zich als vanzelf gaat vormgeven, zoals het moet zijn, zoals de impulsen dat aangeven. Mijn hart vertrouwt. En wanneer het voelt alsof het onbetrouwbaar is, er twijfel is, of angst, dan weet ik nu, dit is niet mijn hart dat spreekt. Mijn hart volgen is niets anders dan hier en nu aanwezig zijn. De intentie neerzetten en loslaten. De intentie aanwezig in mij geeft aan dat waar ik naar toe wil al bestaat in het hier en nu. Ik hoef er daarom niets voor te doen. Ik hoef alleen maar te Zijn en het universum zal voor mij werken via mijn hart. Mijn hart laat zich niet beperken, want het wil leven, creëren, manifesteren.

 

Ik wil alleen nog maar Zijn, vanuit die ene intentie. In het hier en nu waar goed en kwaad niet bestaan. Waar alles liefde is. Ik wil alleen nog maar Zijn, in het hier en nu, waar het leven zich ontvouwt voor mij, voor jou. Zonder dat we elkaar beïnvloeden vanuit behoeften.

In het hier en nu, waar alles goed is zoals het is. Waar geen strijd bestaat, geen tijd bestaat, geen angst, geen twijfel. Hier en nu waar het hart in al zijn liefde aanwezig is, vanuit die ene essentie. De essentie die wij zijn. Liefde. Leven in liefde verbonden met gouden draadjes. Het nieuwe bewust-zijn. Leven in Eenheid.

 

 

Please reload

Uitgelichte berichten

Wat een ervaring!

March 6, 2018

1/6
Please reload

Recente berichten

July 19, 2019

March 6, 2018

January 3, 2018

December 30, 2017

November 22, 2017

November 7, 2017

October 12, 2017

August 8, 2017

July 24, 2017

June 9, 2017

Please reload

Archief