Verwerken en Zelf-Liefde

August 11, 2016

Soms word ik wakker met een gevoel en ik weet even niet wat ik ermee aan moet. Ik laat het zijn en meestal ebt het wel weer weg zo door de dag heen. Soms blijven dromen me bij alsof ze waar gebeuren en komt het gevoel voort uit dat wat ik in die nacht heb ervaren en beleefd.

 

Niet alles is uit te leggen, niet alles is verklaarbaar en dat frustreert veel mensen. Mij ook soms. Wat is nu waarheid, wat is fictie, wat verzin je zelf en wat word je kenbaar gemaakt vanuit her-innering. Gelukkig hoeven we niet alles te weten maar leeft het leven zichzelf. Hoe meer je je bewust wordt van dit fenomeen, hoe meer je gaat vertrouwen op het niet weten. En daarvoor is een tijd van verwerken nodig en te kiezen voor jezelf, voor de liefde voor jezelf. En dat gaat in stappen, omdat vanuit opvoeding of door invloeden van deze maatschappij andere informatie in ons ligt opgeslagen, die geen ruimte biedt voor verwerken en liefde voor jezelf juist niet stimuleert. Alles gaat in een rap tempo, het een is nog niet voorbij of er dient zich alweer een volgende fase aan. Nauwelijks is er tijd om alles een plaats te geven en we razen maar door. En dat is het moment waar we onszelf verliezen, de liefde voor onszelf kwijtraken, want dan gaat het vaak alleen nog maar om presteren, iets bereiken of meer en beter willen zijn dan de ander. Je voelt je geleefd en raakt uitgeput. Op het moment dat je dat beseft is het vaak al te laat. Het maakt ons verdrietig, angstig, we verliezen de controle. En dat is niet fijn. Velen van ons willen juist controle, over de situatie, over wat er gebeurt. Controle over anderen om hun eigen leven zo aangenaam mogelijk te maken. Maar zo werken de aarde en het universum niet samen, dus ook in de mensheid werkt dit zo niet samen. Het creëert juist afstand. Terwijl we helemaal geen afstand willen. Want wat we willen is in liefde met elkaar samen leven, elkaar helpen en steunen waar mogelijk. Vrede voor iedereen…zijn wie je bent.

 

Waarom lukt het dan nog steeds niet om die vrede te verspreiden over heel de wereld. Waarom is macht zo beangstigend en onmacht zo energieloos. Waar het om gaat is dat we vaak leven in een illusie, een onechte wereld omdat we onszelf verloochenen. Tijd voor verwerken en liefde voor jezelf voelen zijn we vergeten. Daar is namelijk een open en eerlijke communicatie voor nodig en dat zijn we verleerd. Stil worden in onszelf is de meeste mensen vreemd, want hoe doe je dat? Het is niet vaak stil om je heen, nooit stil in jezelf, dus lijkt het onmogelijk. Maar niets is minder waar. Het is in ontwikkeling, kwetsbaar zijn, vertellen wat je voelt en wat iets met je doet, vanuit jouw eigen beleving. Vertellen wat er leeft in jou, zodat het gaat leven buiten jou en een weg mag vinden. Je geeft zo de ander de ruimte ditzelfde te doen. En zo beïnvloeden we samen het proces van leven in verbinding, leven in eenheid met jezelf en met de mensen om heen.

 

Ik voel een positieve ontwikkeling in dit alles. Steeds meer mensen beseffen wat er gebeurt en hoe er met hun en gevoelens gespeeld wordt, doordat ze niet open en eerlijk naar zichzelf zijn, niet voldoende liefde voor zichzelf voelen, geen tijd nemen om alles in het juiste perspectief te zien. Naar mate de energie van de aarde stijgt, worden we stiller en wordt het verlangen naar verbinden groter. In gesprek gaan met elkaar, de verbinding vinden vanuit het hart in plaats van afstand creëren vanuit ego behoeften is iets wat ik steeds meer mag ervaren om mij heen. En ik ben trots dat ik hier in kan bijdragen voor veel mensen. Al is het maar voor één, die de verandering voelt in zichzelf door open en eerlijk zichzelf in de ogen te kijken. Die ene is net als jij en ik verbonden met alles en iedereen en de innerlijke bewustwording zal effect hebben op het grote geheel. Het doet mij goed, om dit te zien, te voelen en te ervaren. Ieder op zijn of haar unieke manier. Het hoeft niet snel, het is een proces. Een proces van gevoelens, die komen en weer gaan. Een proces van denken. Gedachten die komen en gaan en de universele energie die altijddurend aanwezig is, in jou, in mij, in ieder van ons, maar ook in alles buiten jou en mij. In alles om ons heen. En dat voelen we, steeds duidelijker. Steeds intenser gaat de energie van de aarde en het universum stromen en voelbaar zijn. Samenwerken. Samen maken we het verschil. Samen begint bij de relatie met jezelf. Neem je tijd, voel de liefde voor jezelf en magie zal je deel zijn. Voor jou en ieder mens die jij in volle overgave, vanuit liefde voor jezelf tegemoet treed, zonder je te hechten. Een diep universeel bewust samen-Zijn. In helende Zelf-Liefde.

 

 

Please reload

Uitgelichte berichten

Wat een ervaring!

March 6, 2018

1/6
Please reload

Recente berichten

July 19, 2019

March 6, 2018

January 3, 2018

December 30, 2017

November 22, 2017

November 7, 2017

October 12, 2017

August 8, 2017

July 24, 2017

June 9, 2017

Please reload

Archief