In beweging zijn (2013)

July 26, 2016

Vandaag kies ik voor Vol blijdschap in beweging Zijn.

Vanmorgen las ik op facebook dat het volgens de Maya kalender Nieuw Jaar is vandaag, een nieuw begin. Dat maakt me blij, omdat het op dit moment past in mijn leven. En eigenlijk is elke dag voor mij elke keer weer een nieuw begin.

Ik besloot om een stukje te gaan hardlopen. Mijn bedoeling was een half uurtje, even lekker in beweging zijn. Maar de bedoeling van het Universum was anders.
Ik liep mijn rondje andersom dan normaal. Ik wist ongeveer de weg. Mijn gedachten waren druk over dingen die de afgelopen dagen voorbij waren gekomen, maar ik liet het zijn en kon er vanuit blijdschap naar kijken. Ondanks wat onrust om mij heen was ik lekker in beweging en vooral in verbinding met mezelf.

Voor mij is in beweging Zijn, volop aanwezig zijn in het moment en de dingen nemen zoals ze zijn. Ook als mensen om je heen even niet met jou in verbinding zijn, of juist andere mensen meer met je in verbinding zijn dan anders. Ik weet dat in het nu zijn niets te maken heeft met mijn verleden en ook niet met de sprookjes die we zelf soms bedenken en ook werkelijk kunnen voelen over de toekomst. Het is puur het accepteren van ‘wat is’. Accepteren dat niet iedereen op de zelfde manier naar het leven kijkt zoals ik dat doe. Het is niet de ander willen veranderen, maar in verbinding blijven met mezelf en van daaruit communiceren. 
In beweging zijn is ook kijken op afstand wat er om je heen gebeurt en je er niet door laten mee slepen of je ermee identificeren. Mee bewegen vanuit jouw eigen trilling, puur en zuiver.

 

~ Ik dacht terwijl ik aan het hardlopen was aan een gesprek en de wandeling die ik gisteren met een vriendin deelde. We stonden samen op een paadje, dat aan het eind een bocht maakte. Ze ging stilstaan en zei ‘dit is nu het uitzicht dat me meteen in het hier en nu neer zet. Ze keek langs het pad af naar de bocht. Ik hoorde haar zeggen: ‘Ik kijk vooruit en zie niet wat er achter die bocht is.’ Ik vroeg verwonderd of ze dat dan niet graag wilde weten, wat daar was. Ze zei van niet. Ik zou gewoon nieuwsgierig zijn en gaan kijken…in beweging. Eigenwijs als ik ben zei ik dat ik meer gefascineerd was door de andere kant, de bomen in het bos. Jij maakt dus je eigen pad zei ze lachend, dat is nog veel mooier. Ik lachte en zei ‘ik wil altijd van het pad af, vroeger als kind al. Vooral geen pad volgen maar van het pad afgaan en ontdekken, avontuur..…Ik moest lachen in gedachten om onze mooie ontmoeting ~

 

En zo bezig in mijn herinnering merkte ik weer terug in het Nu dat het paadje waarop ik rende smaller en smaller werd en ik zelfs vast kwam te zitten in de doornstruiken. Ik vroeg me af waar ik terecht was gekomen. Ik besloot om maar vooral door te gaan. Ik merkte dat ik in gedachten weigerde om terug te gaan. Even koppelde ik het aan mijn verleden, ik weigerde terug te gaan naar mijn verleden, maar wist ook dat ik op dat moment uit verbinding raakte met mezelf en dat mijn ego aan het woord was….de doornen deden pijn aan mijn benen en ik werd een beetje boos op mezelf. Ik ga hier toch niet verdwalen….
Ik stopte en kwam uit bij een open plek met dennenbomen. Hier kon ik echt niet verder. Er was geen pad meer. Ik zat fout en had het verkeerde pad gekozen. Ik vroeg me af waarom ik nu weer hier terecht was gekomen.
Ik kan niet anders dan terug gaan bedacht ik mij en accepteerde mijn ego gedachten en kwam terug in verbinding met mezelf. Wat is daar mis mee, terug gaan, dacht ik. Als je van je pad af gaat, kun je altijd weer een nieuwe keuze maken en ervoor kiezen om te verdwalen of gewoon terug te gaan naar het pad waar je vandaan komt. Ik moest lachen om mezelf. Soms zo hardnekkig en eigenwijs. Ik zag het ineens als avontuur met grappige inzichten.
Ik rende terug en die doorns van de struiken voelde als mensen om mij heen die niet accepteren hoe ik leef, hoe ik mijn leven heb geleefd tot nu toe en me pijn willen doen met hun oordelen. De doornen raakten alleen mijn benen en ik was blij. Ik kon het verdragen en verzette mij er niet tegen. Mensen mogen mij veroordelen, het raakt me niet meer in mijn hart. In mijn hart is geen plaats voor pijn en lijden. In mijn hart is alleen nog maar Liefde.

En zo kwam ik weer terug op de verharde weg en zag waar ik even daarvoor verkeerd was gelopen. Het moest zo zijn. Ik was dankbaar voor het inzicht dat het mij had gegeven. Ik was kennelijk een weg te vroeg ingeslagen, zoals ik wel vaker had gedaan in mijn leven, symbolisch gezien, wanneer ik uit verbinding was geraakt met mezelf. En wat is er dan mis mee om weer een stapje terug te doen en van daaruit verder te kijken. Ik werd blij en moest weer lachen om mezelf. Ik begreep ineens welk verhaal zich de afgelopen tijd had afgespeeld om mij heen en in mijzelf. Ik rende verder, op het bekende bospad, om er even later weer van af te wijken. Deze paadjes waren precies de juiste paadjes die ik moest volgen om weer thuis te komen.

Ik herkende de rebel in mij, diegene die altijd anders wil dan anderen. Die niet die meeloper wilt zijn, die ook jarenlang aan het roer heeft gestaan. Ik herken nu dat ik dat niet ben, beiden niet. Het zijn delen in mezelf waar ik op afstand met liefde naar kan kijken en met wie ik me niet meer identificeer. 
Ik moest bukken om onder de bomen door te lopen en boog in gedachten voor moeder natuur, die me beschermde tegen de regen en die mijn hart open deed gaan.

Inmiddels was ik al drie kwartier onderweg.

De mooiste inzichten en gedachten komen in me op als ik hardloop. Hardlopen is voor mij als bewegend mediteren. Een heleboel gedachten die komen en gaan, waarna de stilte volgt en ik de mooiste inzichten mag ontvangen.

Aan het eind aangekomen, moe maar voldaan, voelde ik dat ‘in beweging zijn’ voor mij betekent: midden in het leven staan en mee bewegen met dat wat komt, zonder de omstandigheden te willen beïnvloeden. In verbinding met jezelf, ook al ben je niet altijd in verbinding met de ander. Dan is communiceren belangrijk. Als je merkt dat je uit verbinding bent geraakt met de persoon die het dichtst bij je staat, geef dan aan wat voor jou belangrijk is, wat je voelt en wat je behoeften zijn. En luister daarna vooral ook naar die ander, naar zijn belevingen en behoeften. Slaap er een nachtje over en begin opnieuw. Geef elkaar een warme omhelzing. Sta jezelf toe te ontvangen wat je waard bent. Geef vanuit Liefde.

Voor mij is het belangrijk in verbinding te zijn met mijzelf, vandaar uit communiceren met liefde. Het leven gebeurt niet met mij, maar voor mij. Alles is er precies op het juiste moment. En ik zou niet willen dat het anders was. Dat is voor mij in beweging zijn in het Nu. Wat betekend ‘in beweging zijn’ voor jou ?

 

Please reload

Uitgelichte berichten

Wat een ervaring!

March 6, 2018

1/6
Please reload

Recente berichten

July 19, 2019

March 6, 2018

January 3, 2018

December 30, 2017

November 22, 2017

November 7, 2017

October 12, 2017

August 8, 2017

July 24, 2017

June 9, 2017

Please reload

Archief