Stil in mij

July 16, 2016

 

Het is stil in mij...ondanks alle ellende die ik elke dag weer zie in deze wereld. Of is het dankzij al deze ellende...Door de jaren heen die ik werk bij de politie heb ik veel gezien, maar vooral heel veel gevoeld. Elke situatie van geweld die ik meemaakte kon mij diep raken. Elk overleden mens die ik vond had zijn eigen verhaal. En vaak kwam dat verhaal in delen en fasen overeen met mijn eigen levensverhaal. Elke ruzie die er was, waarbij ik mocht zoeken naar een oplossing, waarin ik moest handelen om het niet verder te laten escaleren, raakte mijn Ziel. Want mijn ziel wil geen geweld, geen ruzie en geen onnodig sterven. Mijn Ziel wil eenheid in de wereld.

En zo ben ik door de tijd heen de eenheid gaan zoeken in mezelf. Wat was er in mezelf dat geheeld mocht worden om tot een eenheidsgevoel te komen. Vrede te vinden in mezelf en mij niet meer te laten raken door alles wat ik om mij heen zag gebeuren?

En dat was heel erg veel. Op veel momenten overweldigend en soms begreep ik er niks van. Kon ik dit alles wel aan wat ik te verwerken had. Waarom wilde ik dit alles weten en waarom kon ik niet gewoon als ieder ander normaal mens mijn leven in alle rust leven. Ik wilde elk detail van mezelf begrijpen en kunnen pakken. Het waarom weten. Mijn gevoelens begrijpen, mijn lichamelijke sensaties die ik had in contact met anderen mensen, ik wilde alles kunnen samenvatten in een verklaring. En begrijpen alleen was niet genoeg. Ik wilde er ook voor zorgen dat het weg zou gaan en nooit meer terug zou komen, al deze overweldigende gevoelens. En ja er is een moment geweest dat ik het heb willen opgeven. Dat ik het niet meer zag, hoe ik in elkaar zat, hoe de wereld in elkaar zit. Maar gelukkig heeft mijn Ziel anders bepaald. Mijn Ziel weet wie ik ben en waar ik vandaan kom. Mijn ziel heeft er vertrouwen in dat ik dat wat ik wil bereiken ook zal bereiken.

 

En ik hoor je denken, je ziel wil eenheid in de wereld, is dat niet heel erg groots en onbereikbaar?

Misschien is het dat wel, onbereikbaar. Een utopie, eenheid in de wereld. Ik heb echter geleerd om nooit op te geven en te gaan staan voor wie ik ben. En dat elke stap die je zet in je leven het verschil kan maken. Door de tijd heen heb ik ervaren en gezien dat ieder mens het verschil kan maken, hoe klein een daad of actie ook is. En dat is wat ik als mens wil bereiken. Het verschil maken, iets betekenen voor een ander, transformatie-processen in gang zetten, bruggen slaan, het hoogste met het laagste verbinden. Daar waar ik ga uitdragen dat eenheid bestaat. Eenheid is de heilige geometrie, de taal van de ziel, die alles en iedereen met elkaar verbindt. Je kunt in Eenheid zijn met heel veel anderen samen, zonder oordeel, puur zijn, vanuit respect voor jezelf en respect voor de ander.

En daar is waar het vaak mis gaat. Mensen oordelen over elkaar zonder elkaar eerst eens in de ogen te kijken en met alle aandacht te vragen: hoe gaat het met je, hoe voel jij je vandaag…

Zodra we de ander zien gaat er een stroom van gedachten in werking die vaak vol zit van het ene oordeel na het ander, zonder dat we de ander echt zien. Zonder dat we überhaupt met elkaar in gesprek gaan. En de reden hiervan is dat we niet gelukkig zijn met onszelf.

 

Gelukkig zijn met jezelf en onvoorwaardelijk houden van jezelf maakt dat je gelukkig bent met alles om je heen. Want dan maakt het namelijk niet meer uit wat een ander doet of zegt. Of hoe ze er uit zien. Dan kijk je voorbij alle maskers. Samen gelukkig zijn is onvoorwaardelijk houden van de ander zoals die is. En om de ander werkelijk te zien zoals die is zijn geen woorden nodig. Woorden schieten namelijk te kort. Eenheid is iets dat je voelt, door elkaar in de ogen te kijken en te zijn als een rots van liefde. Zonder alle ruis van gedachten die je alleen maar afleiden van wat er werkelijk is. En dat is Liefde. We zijn als liefde geboren en als liefde zullen we heengaan.

 

Wanneer je Eenheid gaat voelen in jezelf zul je van daaruit eenheid ervaren met de mensen om je heen. En daar is kwetsbaarheid voor nodig. Jezelf laten zien in wie je werkelijk bent, met al je tekortkomingen en kwaliteiten. Kwetsbaarheid als je kracht naar eenheid. En eenheid om je heen begint met eenheid in jezelf. Eenheid in jezelf betekent dat je jezelf volledig accepteert zoals je bent en onvoorwaardelijk je Zelf liefhebt. Alles begint met een keuze. Kies je voor liefde of kies je voor angst. Als je voor angst kiest, ligt daar de sleutel naar Liefde. Het is stil in mij en ik wens dat het stil mag worden in jou. Dat ieder mens vrede mag vinden in zichzelf.

 

Please reload

Uitgelichte berichten

Wat een ervaring!

March 6, 2018

1/6
Please reload

Recente berichten

July 19, 2019

March 6, 2018

January 3, 2018

December 30, 2017

November 22, 2017

November 7, 2017

October 12, 2017

August 8, 2017

July 24, 2017

June 9, 2017

Please reload

Archief