Passie en zaadjes planten

July 9, 2016

Ik werd huilend wakker uit een nare droom...wat gebeurde er allemaal in mijn hoofd. Terug in het hier en nu rolde een traan over mijn wang. Ik droomde dat ik in een ruimte was waar mensen werden gegijzeld. Ik zag de paniek en angst in hun ogen en verstopte mij. Maar dat vond ik niet eerlijk ondanks mijn angst. Toen werd de aandacht op mij gericht. Ik lag op de grond en zag een man met een wapen. De loop wees naar mij. De man knielde naast mij neer en porde met zijn wapen in mijn buik. Hij sprak woorden die voelde alsof ik elk moment dood zou gaan. Ik hoorde mezelf huilen en werd wakker.

Toen ik wakker werd dacht ik aan mijn moeder. Zou zij dit hebben meegemaakt als kind in de oorlog? Het leek zo levensecht. Ik dacht aan mezelf als kind. Ik was voor de zoveelste keer te laat thuis en mijn vader wachtte mij op, met een alarmpistool. Ik hoorde de schoten maar het deed me niks op dat moment. Pas toen ik binnenkwam zag ik de agressie en de onmacht in zijn ogen. Onmacht die omsloeg in woede. De stoppen sloegen door en ik was het doelwit. Door een duw viel ik op de grond en ik werd geschopt en vernederd. Angst, onmacht, getraumatiseerd.

 

Zucht...wat een heftige ervaringen. Maar het raakt me niet meer. Ik heb er genoeg therapieën op losgelaten en velen hebben gewerkt, sommige niet. Momenteel doe ik de workshop ‘Sleutels tot jouw Roeping’ van Janosh en weer komt deze situatie voorbij. Ben ik dan nu eindelijk verlost van deze gevoelens van angst, onmacht en vernedering?

Ineens voel ik me rustig. Ik voel mij bevrijd. Alsof de angel is gehaald uit dit diepe trauma. Maar dat was reeds eerder gebeurd...Dan ineens weet ik het, het is nu energetisch geheeld.

Het energetische niveau is het meest doeltreffende niveau van alle therapie. Ja dat is het! Ik hoef niet meer weg te kruipen onder een tafel zoals in mijn droom. Ik hoef mij niet meer te verstoppen zoals ik jarenlang heb gedaan na deze fysieke ervaring uit mijn jeugd.

Ik mag er zijn en dat is genoeg.

 

Op dit moment zit ik met de workshop in de buitenring en deze ring is gebaseerd op hoe sterk de binnenring in mijzelf is geworteld. Ik ga dat proces niet helemaal beschrijven want dan zou ik de magie van de workshop verraden. En het mooiste zou zijn als je zelf er voor kiest om ook dit proces aan te gaan en jouw roeping te ontdekken in jezelf. Eenheid in jezelf creëren. Maar dat is niet mijn verantwoordelijkheid. Het brengt mij in elk geval alle geluk waar ik steeds naar heb gezocht. Heel intensief ben ik bezig met de sleutels, maar de afgelopen dagen mistte ik steeds een sleutel als ik ze in mijn hoofd voorbij liet komen. Ik weet alle sleutels te benoemen en zelfs de verbindingen hiertussen, maar een sleutel ontbrak. En nu valt ook dat puzzelstukje op zijn plek. Daar waar ik geraakt werd in mijn droom, daar waar ik geraakt werd in mijn jeugd, daar ben ik mijn Passie kwijtgeraakt! Ik was vergeten wat mijn passie is door het geweld en de agressie van de buitenwereld. En hebben we niet allemaal genoeg van het negatieve nieuws, de aanslagen, de ruzies, de onechtheid van de politiek? Iedereen voelt angst bij deze beelden, iedereen voelt de onmacht als we niet kunnen doen wat wij graag willen, iedereen is wel eens vernederd in wie hij of zij werkelijk is. En daar sterven we, terwijl we in leven zijn.

 

Mijn passie is schrijven, dat deed ik als kind al, ik schreef alles van mij af. Ik schreef om mijn gedachten te ordenen en om duidelijkheid te krijgen in hoe de wereld in elkaar zit. Mijn tweede passie is werken met energie, energie verplaatsen, mensen helpen, transformatie-processen in gang zetten, de wereld verbeteren. Alles is met elkaar verbonden en alles is energie. Als je dat eenmaal weet ga je in liefde om met jezelf en met de wereld om je heen. Waar ik mij comfortabel voel is als ik buiten ben in de natuur. Daar haal ik mijn inspiratie vandaan. En ook dit deed ik al graag als kind. Buiten zijn in de bossen, daar voelde ik mij veilig en beschermd.

 

Na het doen van de activatie passie vandaag voel ik mij als opnieuw geboren. Hier had ik een belangrijk detail gemist en mijn droom herinnerde mij er weer aan vandaag. Deze sleutel had ik op energetisch niveau gemist! Ik had mijn zaadjes niet geplant, zelfs als een rebels kind had ik geweigerd dit te doen. En ergens wist ik dat het mij zou achterhalen, zoals vandaag gebeurde.

Want je kunt nog zoveel zaadjes planten, je zal geduld moeten hebben met het proces. Je zal moeten investeren. Je zaadjes moet je voeden met water, liefde en licht. Verzorgen en wachten tot het geheel tot bloei komt. En dat kan alleen wanneer je er van begin tot het eind met passie in investeert, tot dat het in je systeem zit. Dan ontplooit je werkelijke potentieel en komt alles tot leven. Dan pas voel je de kracht die van binnenuit zich vorm gaat geven naar buiten toe. Zo ontstaat de magie van het leven en zul je dankbaar zijn voor alles wat op je pad komt. Dankbaar ben ik voor de magie van deze workshop. Dankbaar voor de magie van het leven. Want alles gaat zoals het moet gaan. Altijd.

Please reload

Uitgelichte berichten

Wat een ervaring!

March 6, 2018

1/6
Please reload

Recente berichten

July 19, 2019

March 6, 2018

January 3, 2018

December 30, 2017

November 22, 2017

November 7, 2017

October 12, 2017

August 8, 2017

July 24, 2017

June 9, 2017

Please reload

Archief