Eenheid

June 25, 2016

 

Eenheid, wat is dat eigenlijk? Jarenlang heb ik geleefd in onbalans, niet in overeenstemming met wat ik werkelijk wilde. Ik wist niet eens wat ik werkelijk wilde. Mijn hoofd en hart waren elke keer weer met elkaar in strijd. Strijden om mijn gelijk, strijden voor een bepaald doel te behalen. Een strijd tussen iets voor een ander doen of voor mezelf kiezen. Het gaf geen voldoening. Het gaf me vooral stress. En eigenlijk was de enige die de strijd leverde mijn hoofd, mijn gedachten. Mijn hart bleef in alle rust wachten tot het gehoord zou worden.

Onbalans tussen hoofd en hart geeft stress, het put je uit. Het put uit, omdat vooral het hoofd aan het woord is, de overhand neemt, omdat we zijn geprogrammeerd. We zijn opgegroeid met regels, concepten zoals goed en fout. We hebben geleerd dat we moeten luisteren naar anderen, mee gaan met de meerderheid opdat we niet worden afgewezen. Vooral heel veel wat we moeten. 

 

Altijd het beste voor de ander willen, behalve voor onszelf. Denk maar aan zorgen voor anderen, het gevoel dat je krijgt als je gewaardeerd wordt voor wat je doet. Dat is een soort collectief gegeven. Wees aardig, doe je best dan kom je er wel. Het hoofd bedenkt oplossingen en problemen die het hart niet kent. Je hoofd houdt je graag weg bij je gevoelens, zoekt een escape om kwetsbaar te zijn en wil vooral overwinnen.

Het Hart creëert door alleen maar te zijn, zijn wie je wil zijn, zijn wie je bent. Het hart schreeuwt niet, maar fluistert elke keer weer opnieuw wat voor jou belangrijk is, elke keer weer. Tot dat je het echt hoort en er naar gaat luisteren. Dan maakt het niet meer uit hoe hard je hoofd overschreeuwt, dan ben je in staat om al je gedachten voorbij te laten drijven op mooie witte wolken.

 

En zo ging ik nadenken over eenheid, voelen wat eenheid voor mijn betekende. Ik wilde leven in eenheid, mijn hoofd en hart in balans brengen. Niet meer twijfelen over wat ik voelde, niet meer steeds mijn gedachten proberen te stoppen, maar een samenwerking creëren tussen beiden.  Die gedachte gaf mij rust en ik wist dat ik alleen maar naar de fluisterstem van mijn hart moest luisteren om te weten hoe alles vorm zou krijgen. Zo begon ik te ontdekken waar ik blij van werd, ik ging ontdekken dat ik kon uitspreken wat ik voelde. Ik kwam er achter dat mijn woorden en gedachten de vorm maakte waarin ik leefde. Negativiteit in mijn hoofd, was negativiteit om mij heen. Gelukkig zijn in mijn gedachten, hoe dat er uit zou zien, bracht geluk in de wereld om mij heen. Het ontstond als vanzelf. Door het ontdekken van deze samenwerking tussen hoofd en hart besefte ik dat ik kon creëren wat ik wilde, als beiden maar in overeenstemming waren met mijn eigen waarheid.

Heel lang leefde ik niet mijn eigen waarheid, maar die van anderen. De werkelijkheid van de normen en waarden van deze maatschappij. De waarheid van het gezin waarin ik ben opgegroeid. Maar het kwam niet overeen met mijn gevoelens ook niet met mijn denken. Het was niet mijn eigen waarheid.

 

Toen ineens besefte ik dat ik zelf mag bepalen en bedenken wat ik van het leven wil. En wat het leven van mij wil. Dat is eenheid. Eenheid in de mens, de verbinding tussen hoofd en hart, alles op één lijn. In balans met elkaar en met je omgeving, want alles is energie en staat met elkaar in verbinding. Eigen verantwoordelijkheid nemen voor wat je doet en voelt. Hoe mooi kan het zijn. Eenheid in jezelf creëren noem ik dat. En nu er eenheid ontstaat in mijn eigen binnenwereld, kan ik de eenheid zien in ieder ander wezen en creëer ik Eenheid om mij heen. Het is mijn hoofd die mijn hart vertrouwd. De samenwerking tussen hoofd en hart gaat elke keer een stukje makkelijker, gewoon door te voelen, te denken en deze twee met elkaar in verbinding te brengen. Zo worden we samen één harmonieus geheel. Eenheid in Jezelf creëert eenheid in de wereld.

Please reload

Uitgelichte berichten

Wat een ervaring!

March 6, 2018

1/6
Please reload

Recente berichten

July 19, 2019

March 6, 2018

January 3, 2018

December 30, 2017

November 22, 2017

November 7, 2017

October 12, 2017

August 8, 2017

July 24, 2017

June 9, 2017

Please reload

Archief